Oksidantit ja antit

Facebookissa tuli keskusteltua iäti ajankohtaisesta aiheesta: Miksi terveysuutisista ei saa koksaan mitään pysyväisluonteista selkeää tietoa irti? Ensin kaikkien tulee syödä antioksidantteja, mieluiten linuspaulingmaisia määriä ja purkista. Sitten ei pidäkään, koska purkkimömmöt eivät toimi yhtä hyvin kuin luonnon antimet. Syökäämme siis kilokaupalla hedelmiä ja vihanneksia. Paitsi että sitten yhtäkkiä antioksidantit aiheuttavat syöpää.

Ota tuosta sitten selvää.

Kommentoin keskustelua omahyväisesti näin: 

“Ei tuossa ole mitään ihmeellistä. Mediassa nuo fysiologiset/biokemialliset asiat käsitellään kuin ne kuuluisat sokeat miehet norsun kimpussa. Itse asia on yksi ja sama, mutta kun keskitytään vain yhteen pinnalliseen ilmiöön kerrallaan, kokonaisuutta ei voi hahmottaa.”

Ja seuraavaksi näin:

“Tarkoitin, että näennäisesti ristiriitaiset tutkimustulokset eivät ole ristiriitaisia, jos ymmärtää solu- ja molekyylitasolla, mitä kropassa tapahtuu. Siksi lehdet saavat erityisesti terveysjutuissa ihania otsikoita, joissa ihmetellään käytännössä samaa asiaa uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.”

Jokseenkin oikeutetusti minulta pyydettiin lihaa luiden päälle heitoilleni, joten laitan parit pihvit tänne, mikäli jotakuta kiinnostaa peruspalikat hapen ja elämän prosessien ristiriitaisten vaatimusten välillä.

happi 1

happi 2

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s